2024. július 23., Lenke

Mindenki ügye

#védettségi igazolvány #harmadik oltás

A harmadik oltás után korlátlan időre érvényes lesz a védettségi igazolvány

Székely Zoárd 2022.01.21. 08:04

Nem kell kicserélni a meglévő igazolványt.

Február 15-től oltási igazolvánnyá alakul át a védettségi igazolvány, és csak azoknak lesz érvényes igazolványuk, akik oltottak, írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Az oltási igazolványról szóló kormányrendelet aztán megjelent a Magyar Közlönyben.

 

Az oltási igazolvány a következő esetekben érvényes:

 

– A második oltást követően hat hónapig, ezután az érvényesség csak a megerősítő harmadik oltás után lesz meghosszabbítva.

 

– Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított hat hónapig lesz érvényes az igazolványa.

 

– A megerősítő harmadik oltás után az igazolvány korlátlan ideig érvényes.

 

Azoknak, akiket az egydózisú Janssennel oltottak, szintén hat hónapon belül fel kell venni a megerősítő második oltást ahhoz, hogy az igazolvány érvényes maradjon.

 

18 éven aluliaknál az egydózisú oltóanyag esetén egy, a kétdózisú oltóanyag esetén két oltás elegendő marad az érvényességhez.

 

A jelenlegi védettségi igazolványok cseréjére nincs szükség, azoknak érvényességét a QR-kód alapján lehet majd ellenőrizni.

 

Címlapfotó: MTI/Ujvári Sándor

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló