2021. november 29., Taksony

Mindenki ügye

#kórház

A független sajtó ki van tiltva, de a kormánypropaganda szabadon filmezhet a kórházakban

Nagy Donát 2021.05.17. 08:23

A valóság bemutatása helyett csak reklámfilmek készülhetnek.
Az orosházi kórház dolgozóit és betegeit a jelek szerint nem zavarta, hogy felvétel készült ott - kezdi cikkét az Ugytudjuk. A lap azt a kérdést is felteszi, hogy a kormányfüggetlen sajtó miért van kitiltva az egészségügyi intézményekből, illetve a dolgozóknak miért van megtiltva, hogy az újságíróknak nyilatkozzanak?

 

A magyar kormány legfrissebb információi a COVID-19-ről - Orosházi COVID napló - 2021 – ez a felirat olvasható a  Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben, Orosházán készült videón.

 

kórház által megosztott videó leírása szerint:

 

 

A filmben egy 12 órás műszakot mutatunk be egy diplomás ápoló és az intenzív osztály főorvosának segítségével, de megszólal benne több szakdolgózó és orvos a COVID ellátó részlegekről, illetve két beteg is vállalta a nyilatkozatot.

 

Kollégáink beszélnek a munkájukról, érzéseikről, motivációjukról, félelmeikről, míg a betegek elmondják, hogyan élik meg az új koronavírus fertőzést.

A filmmel a célunk bemutatni, hogy egy kisvárosi kórház kollektívája hogyan bírkózik meg a járvánnyal, miként veszi fel a harcot egy korábban nem látott, alattomos betegséggel, és mik azok a motivációk, amik a rengeteg nehézség ellenére előre viszik őket

– írják.

 

Habár úgy tűnik, a kórházban mégiscsak helye van a kamerának, a forgatásnak, a nyilatkozatnak, a független sajtó továbbra is ki van tiltva az intézményekből.

 

Színház az élet.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló