2021. június 13., Antal Anett

Mindenki ügye

#Fidesz #pénz #Boldog István #kenőpénz

A fideszes Boldog István legelőször öltönyt vett a 20 millió forintos kenőpénzből

Nagy Donát 2021.05.28. 11:10

Egészen Ausztriáig utazott, hogy kielégítse vágyait.

A hivatali vesztegetéssel vádolt fideszes parlamenti képviselő, Boldog István meg sem állt Ausztriáig, ahol méregdrága Hugo Boss-öltönyöket vásárolt a 20 milliós kenőpénzből - írja a Blikk. A lap szerint egy előre lezsírozott projekt miatt kapta az "aprópénzt", a vállalkozó hálájának jeléül.

Mint írják, az üzletember a pénzt egy nejlonszatyorban adta át egy közvetítőnek a budapesti Király utcában, aki ezután K. Péternek adta át a milliókat, aki pedig azt Boldog István elé vitte. Eredetileg ugyan 30 millió forintban állapodtak meg, de a maradék 10 millióhoz végül azért nem jutott hozzá Boldog, mert Hadházy Ákos független képviselő egyik 2019-es októberi sajtótájékoztatója után egyértelművé vált: az ügyészség már nyomoz a képviselő ellen a csúszópénzek miatt.

boldogi2
Fotó: MTI
 

K. Péter a kihallgatásán azt mondta, a 20 milliós kenőpénzt ő, Fehér Petra és Boldog István egy irodában harmadolták el, majd ezek után Fehér egy mosolygós smile-t küldött internetes üzenetben a vállalkozó M. Róbertnek, jelezve a vállalkozónak:

megtörtént a kifizetés.

Boldog István és nyolc társa ellen tavaly emeltek vádat vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt. Az ügyben több embert is letartóztattak, köztük a Boldog jobbkezének tartott Fehér Petrát. Ő a büntetőeljárás másodrendű vádlottja, korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt. A fideszes képviselőhöz köthető kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen manipulálta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló