2022. augusztus 10., Lőrinc

Mindenki ügye

#médiatanács

A Fidesz továbbra sem engedi, hogy ellenzéki tag kerüljön a Médiatanácsba

Nagy Donát 2021.09.22. 09:06

A fontos, elvileg ellenőrzési funkciókat is ellátó szervezet 5 tagjából 5 fideszes, és a kormánypárt szerint pedig ez teljesen jó így.

A Fidesz továbbra sem hajlandó az ellenzéki pártok jelöltjét megválasztani, ezért az ellenzéki tagjai nem vesznek részt Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság munkájában

– áll a Jobbik-MSZP-LMP-Párbeszéd pártok közös közleményében.

 

2019. decemberében kizárólag kormánypárti delegáltakból állt fel a 9 évre megválasztott Médiatanács új testülete. Az ülésre most azért került sor, mert a nemrégiben elhunyt Hankiss Ágnes helyére kell új tagot választani az Országgyűlésnek.

mediatanacs_eskutetel20191110-2048x1149
Budai László, Hankiss Ágnes (azóta elhunyt), Szadai Károly és Meszleny László, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának újonnan megválasztott tagjai (b-j) leteszik esküjüket az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 10-én.

 

Mint írták, legutóbb az 5 ellenzéki frakció az ötfős Médiatanácsba kettő szakértőt kívánt ugyan delegálni, de még arra az esetre is megvolt a jelöltjük, ha csak egy embert delegálhattak volna.

 

A mai ülésen, amelyet az ellenzéki pártok szerint megfelelő előkészítés nélkül hívott össze a bizottság fideszes elnöke, Halász János, az ellenzék Dr. Silhavy Mátét javasolta és támogatta, a kormánypártiak viszont nem. A Fidesz nem állított jelöltet, ezért a bizottságot ismételten összehívják azért, hogy már kétharmaddal is lehessen tagot jelölni.

Mivel látnivalóan az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz nem hajlandó most sem ellenzéki tagot választani a Médiatanácsba, ezért a bizottság ellenzéki tagjai a továbbiakban nem vesznek részt a jelölési folyamatban, amelyet antidemokratikusnak és felháborítónak tartanak

– áll a Jobbik-MSZP-LMP-Párbeszéd közleményben

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló