2023. szeptember 21., Máté Mirella

Mindenki ügye

#szélenergia #megújuló energiaforrás

A Fidesz leszavazta Orbán Viktor szélerőmű-kezdeményezését

Csarnó Ákos 2022.10.11. 15:53

Bár nemrég Orbán Viktor miniszterelnök javasolta, hogy az Országgyűlés vitassa meg a szélenergia hasznosításának kérdését, a gazdasági bizottság mégis leszavazta az LMP erről szóló előterjesztését - mondta keddi sajtótájékoztatóján a párt országgyűlési képviselője.

 

Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke nehezményezte, hogy a kormányoldal még mindig nem áll készen korrigálni energiapolitikáját, amely a politikus szerint kiszolgáltatott helyzetbe hozta az országot, és nem erősítette az önállóságunkat.

dményezte az is, hogy bár nyíltan nem, de adminisztratív eszközökkel ellehetetleníti a kormány a szélerőművek telepítését - mondta, hozzátéve: a miniszterelnök nemrég elismerte, hogy a kérdésről a kormányon belül is vita van, a megújuló energiaforrások hasznosításáról ezért szerinte is érdemes lenne vitatkozni az Országgyűlésben.

(Ezen a térképen a piros szín jelzi, hogy hova tilos szélerőművet építeni, forrás: atlatszo.hu)

 

Ezt akadályozta meg kedden a gazdasági bizottság kormánypárti többsége - tette hozzá, és mindenkit arra kért, aki szerint azonnali cselekvésre van szükség, hogy írja alá az LMP erről szóló petícióját.

 

Emlékeztetett Palkovics László technológiai és ipari miniszter szavaira, aki fontosnak tartja, hogy az ország befektessen a szélenergia hasznosításába.

 

indexkép: pexels.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló