2021. október 25., Blanka Bianka

Mindenki ügye

#kórház #hitel #felújítás #egészségügy

64 milliárd forintnyi hitelt vett fel a kormány, hogy rendbe tegyen 17 kórházat

Farkas Bazsi 2021.10.06. 12:33

Az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banknak kell majd törlesztenünk.

 

Magyarországon 64 milliárd forintból indulhatnak egészségügyi fejlesztések, többek között 17 kórház is megújulhat - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán, a Facebook-oldalára feltett videóban. A bejelentés írásos formáját egyelőre hiába kerestük a Magyar Közlönyben, nem találtuk.

 

Varga kiemelte, Magyarország fontos megállapodást kötött az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankkal, ennek értelmében 183 millió euró, azaz 64 milliárd forint kedvező finanszírozású kölcsönhöz jut az ország egészségügyi fejlesztésekhez.

 

Ismertette, az összeget többek között 17 kórház felújítására, laboratóriumi fejlesztésekre, vizsgálati kellékekre, egészségügyi védőeszközök beszerzésére is fordítják. A piacinál kedvezőbb kamatozású forrás az erősödő magyar-ázsiai kapcsolatoknak is köszönhető. Magyarország az első olyan ország, amelynek a bank az ázsiai régión kívül finanszírozást nyújt - mondta Varga Mihály.

 

Hogy pontosan melyik is ez a 17 kórház, arra a miniszter nem tért ki.

 

 

Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a videóüzenetben azt mondta, Magyarországnak fel kell készülnie a váratlan helyezetekre, a forrás biztosítja, hogy az egészségügy fejlesztése, ezek finanszírozása több lábon álljon. Az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank a világ egyik legjelentősebb és legfiatalabb multilaterális fejlesztési bankja, Magyarország 2017 júniusában csatlakozott ehhez az intézményhez - tette hozzá a helyettes államtitkár.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Indexkép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló