2024. május 24., Eszter Eliza

Mindenki ügye

#eger #lakásárak

513 ezer forint – Csak ennyi Egerben egy teljesen új lakás négyzetmétere manapság

Szabadi Szabolcs 2021.09.22. 14:16

És ezzel amúgy az olcsóbb megyeszékhelyek között van a város egy friss kutatás szerint.

A megyei jogú városokban 37 újlakásprojekt indult el idén a harmadik negyedévben, 19 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte az Otthon Centrum szerdán az MTI-vel.

   

A közleményben Soóki-Tóth Gábor, az ingatlanközvetítő hálózat elemzési vezetője kifejtette, mindez azt mutatja, hogy az ingatlanpiac úrrá lett a munkaerőhiány és a járványügyi korlátozó intézkedések miatti nehézségeken.
   

Ugyanakkor megjegyezték, a projektszámok mellett az árak is emelkedtek: egy újépítésű ingatlan négyzetméterára a megyeszékhelyeken átlagosan 694 ezer forint, 12,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi átlagárnál.
   

A megyeszékhelyek kínálati átlagára széles skálán mozog, a legdrágább Székesfehérvár, a városban mért 892 ezer forintos átlagos négyzetméterár először magasabb, mint a sokáig élen álló Debrecené, ahol ez az érték most 873 ezer forint, míg a dobogó harmadik fokán Veszprém áll 781 ezer forintos fajlagos árral.
   

A legdrágább projektet tekintve azonban már Debrecené az elsőség, az 1,5 millió forintos fajlagos kínálati ár a legmagasabb a megyeszékhelyek között, és az öt legdrágább projekt közül négy ugyancsak a városban található.
   

A legalacsonyabb négyzetméter Hódmezváráshelyen van, átlag 438 ezer forinttal, ezután Nyíregyháza következik 508 ezer, és Eger 513 ezer forinttal. A legolcsóbb lakóprojekt Zalaegerszegen épül 350 ezer forintos kínálati négyzetméterárral - olvasható az Otthon Centrum közleményében.

 

(Indexképünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló