2024. március 29., Auguszta

Mindenki ügye

#pedagógusok #gulyás gergely #béremelés

2027-re 800 ezres bruttó átlagbért ígért a tanároknak Gulyás Gergely

Barna Benedek 2022.08.30. 17:36

Arra az esetre, ha sikerül megállapodni az EU-val.

 

2027-re 800 ezer forintos bruttó átlagbért ígért a pedagógusoknak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hétvégi Tranzit fesztiválon – írja az ATV beszámolója nyomán az eduline.hu.

 

A portál cikke hozzáteszi, hogy a fizetésemelésre váró pedagógusok már hetek óta találgatták, vajon pontosan mekkora az a "diplomás átlagbér", amelynek a 80 százalékát kapják majd 2027-től – legalábbis kormányzati ígéretek szerint.

gulyás gergely - mti - máthé zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hétvégi Tranzit fesztiválon azt mondta, az ütemezett bérfejlesztés végére, öt év múlva bruttó 800 ezerre emelkedne a tanárok átlagos fizetése. A miniszter ugyanakkor ezúttal is elismételte, hogy csak akkor tudják emelni a béreket, ha sikerül megállapodni az unióval. (A napokban egyébként a Kormányinfón megkérdezték Gulyástól, miért nem inkább a pedagógusbérek emelésére fordítják a Vodafone megvásárlására szánt milliárdokat, amire a miniszter úgy reagált, hogy ezt felhozni "példátlan demagógia".)

 

A két nagy pedagógus-szakszervezet szerint ugyanakkor az iskolákban dolgozók nem tudnak 2027-ig várni, komoly megélhetési problémákkal küzdenek, tömegesen hagyják el a pályát – jegyzi meg az Eduline.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló