2024. március 29., Auguszta

Mindenki ügye

#bank #pénzintézet #budapest bank #mkb bank #takarékbank

2023-ban jöhet az új magyar szuperbank

2021.03.25. 14:45

Három hazai pénzintézet egyesülésével jön létre. Azt ígérik, az ügyfelek az átalakulás során nem fognak tapasztalni semmilyen fennakadást.

A Magyar Bankholding Zrt. elfogadta a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésére vonatkozó ötéves üzleti stratégiát, amelynek értemében 2023-tól alkot egységes pénzintézetet a három szereplő, és a következő öt évben a teljes profitját visszaforgatja a működésébe – jelentették be.


A közleményt szemléző Portfolio azt írja, a létrejövő nagybank "Magyarország legmodernebb bankja kíván lenni", amely "rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be". A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank integrációjával 2023-tól már egységes pénzintézetet alkotnak, amely tervei szerint átformálja a nakokról kialakult hagyományos képet.

 

Az igazgatóság és a felügyelőbizottság elfogadta a társaság következő öt évre (2021-2025) vonatkozó stratégiáját. A három kereskedelmi bank fúziója 2023-ban zárulhat le. Ekkorra állhat fel a piacvezető szerepre törekvő, tisztán magyar tulajdonú bank, amely a teljes piaci spektrumot és minden ügyfélszegmenst kiszolgál a jövőben, jelentős hangsúlyt fektetve a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrár ügyfeleknek nyújtandó új, modern termék- és szolgáltatási palettára Piacvezető vállalati, agrár- és lízing pozícióit a csoport az új üzleti modellben is meg akarja őrizni.

A stratégia ugyanakkor több olyan szinergikus lehetőséget is azonosít, például a működés, az irányítás és az informatikai rendszerek területein, amelyek kiaknázásával az új nagybank hatékonyabban működhet a jövőben, mint tették azt a korábbi tagbankok külön-külön

– ismeri el a közlemény.

 

Kiemelték: az ügyfelek az átalakulás során nem fognak tapasztalni semmilyen fennakadást, és a következő öt év során a megtermelt profitot teljes egészében visszaforgatja a bankcsoport fejlesztésébe és működésébe. Az új nagybank az átalakulást követően is a legnagyobb magyarországi fiókhálózatot fogja működtetni, elkötelezett marad a kistelepüléseken élők kiszolgálása mellett, mindeközben erős digitális orientációval szeretne élenjáróvá válni.

bank-pikrepo
Fotó: pikrepo.com (Képünk illusztráció)

 

Az új magyar nagybank nemcsak a hagyományos bankokkal, hanem az innovatív pénzügyi szolgáltatókkal és a pénzügyi szektorba betörő nagy nemzetközi technológiai vállalatokkal is versenyre kel.

A stratégia részét képezi a nemzetközi szinten is élenjáró digitális megoldások bevezetése, de legalább ekkora hangsúlyt kap az ügyféligények felismerésére és kiszolgálására épülő, rugalmas, folyamatos megújulásra képes szervezet és vállalati kultúra létrehozása

– mondta el a stratégiai célkitűzések kapcsán Barna Zsolt, a Magyar Bankholding igazgatóságának elnöke.

A Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és az MTB Zrt. meghatározó tulajdonosai 2020. december 15-én apportálták a banki részvényeiket a Magyar Bankholding Zrt.-be, amivel kialakult a három bank egységes tulajdonosi struktúrája és irányítása. A három tagbank összesen jelenleg 1,4 millió aktív lakossági és 208 ezer aktív vállalati ügyfelet szolgál ki – áll a közleményben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló