2022. január 26., Vanda Paula

Mindenki ügye

#mobiltelefon

20 ezer forint közpénzt kaphatsz a régi telódért

Nagy Donát 2022.01.10. 07:06

Még októberben jelentették be az állami akciót, most pedig az is kiderült, hogy mikortól lehet pénzre váltani a régebbi mobiltelefonunkat, ha újat veszünk.

Tavaly ősszel jelentette be az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság), hogy az ITM-mel (Innovációs és Technológiai Minisztérium) együtt mobiltelefoncsere-programot indítanak 2022 elején, emlékszik vissza a PC World. A cél, hogy minél hamarabb kivezethessék Magyarországról a 3G-s technológiát, ehhez azonban arra van szükség, hogy a lehető legtöbb állampolgár lecserélje a 4G-képtelen eszközét egy modern telefonra.

 

noka

 

Hasonlóan a háztartásigépcsere-programhoz, ebben az esetben is korlátozott keret áll rendelkezésre, ezért minden igénylő körülbelül 20 ezer forintot igényelhet 4G-s vagy 5G-s készülék vásárlása esetén.

Az anyagi támogatás megigénylésére minden természetesen, magyarországi lakcímmel rendelkező személy jogosult, aki legfeljebb 2G- vagy 3G-képes mobiltelefont használ.

A támogatást február 14-től lehet igénybe venni, ekkor indul a 3G telefonok cseréje, ez május 8-ig tart.

 

A még régebbi, 2G-s eszközök cseréje a keret kimerüléséig, vagy július 17-ig lehetséges. A részletes tájékoztatástért a netrefel weboldalát érdemes felkeresni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló