2024. június 19., Gyárfás

Mindenki ügye

#ellenzék #márki-zay péter #aláírásgyűjtés

170 ezer aláírásnál tart az ellenzék

Nagy Donát 2022.01.14. 10:50

A pénteki sajtótájékoztató alatt egy vélhetően kormánypárti idősebb úr trágár szavakat kiabált be a háttérből.

170 ezer aláírást gyűjtöttek össze eddig az ellenzéki pártok aktivistái a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról szóló népszavazáshoz – jelentette be Orosz Anna, a Momentum képviselő-jelöltje, a 11. kerület alpolgármestere az ellenzék péntek reggeli sajtótájékoztatóján, írja a HVG.

 

 

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt mondta, látható, hogy még a Fidesz propagandistáinak is izzasztó, miért egy kínai kommunista egyetemet importálnak ahelyett, hogy magyaroknak teremtsenek lakhatást. Ha választanunk kell a keleti elköteleződés és a nyugati bérek között, a nyugat mellett teszi le a voksot az ellenzék – jelentette ki.

 

Ungár Péter, az LMP képviselője azt mondta, hogy a lakhatáson kívül az is probléma a Fudannal, hogy az ország még jobban eladósodik egy külföldi hatalommal szemben. 

 

Vadai Ágnes, a DK alelnöke is biztos abban, hogy a következő napokban meglesz a szükséges mennyiségű aláírás, azaz a 200 ezer.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt azt mondta, nem olyan országot szeretne, amiben „kínai-kommunista-migránsegyetem” lesz, sokkal inkább olyat, ahol Diákváros épül.

A cikk szerint Márki-Zay beszéde közben mögötte lökdösődés alakult ki, egy idősebb úr kezdett trágár kifejezéseket a jelölt fejéhez vágni. Márki-Zay szerint a bekiabálókhoz hasonló emberek képviselik a Fidesz országát, azonban ők a szeretet országát képviselik, ami nem kelet, hanem nyugat felé tart.

 

Kunhalmi Ágnes, az MSZP részéről elmondta: ma átlagosan másfél évig keres munkát az, aki elveszti az állását. Nem elég helyreállítani a jogállamot, a demokráciát, olyan gondoskodó, okos és szociális állam kell, amely minden magyarnak megfogja a kezét akkor, amikor bajba kerül. Erről szól az is, hogy háromról kilenc hónapig kapnák az álláskeresési járadékot. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló