2021. augusztus 6., Berta Bettina

Mindenki ügye

#európai unió #brüsszel #munkahelyvédelem

110 milliárd forintot kapott Magyarország Brüsszeltől a munkahelyek védelmére

ugytudjuk.hu 2021.02.02. 19:11

Vajon mire költi a kormány?

304 millió eurót, azaz körülbelül 110 milliárd forintot utalt át Magyarországnak az Európai Bizottság az európai munkavédelmi alapból (SURE) – szúrta ki a HVG. A támogatás célja, hogy részmunkaidős vagy rövid idejű munkaerőpiaci programokat finanszírozzanak a munkahelyek megtartása érdekében egy kedvezményes hitel keretein belül, amelyet 15 év alatt kell visszafizetni.

 

A lap kiemeli, hogy tavaly májusban döntött erről a lehetőségről az EU és összesen 100 milliárd eurós forrást nyitottak meg a tagállamok számára. Magyarország kezdetben egymilliárd euróra jelentett be igényt, azonban hosszas vita után az Európai Bizottság végül 504 millió eurót hagyott jóvá, amelyből 200 milliót már tavaly novemberben kifizettek. 

 

A Magyarországot megillető összeget a rövid időtartamú munkavégzést biztosító programokra lehet felhasználni, ideértve az egyéni vállalkozók támogatását is.

A hírről Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is beszámolt a Twitteren, aki azt írta:

Európa önökkel van.

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexkép: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló