2021. október 27., Szabina

Környék ügye

#időjárás-jelentés

Viharos eső, aztán hőség várható a napokban Heves megyében

Nagy Donát 2021.07.24. 18:26

Az időjósok időt jósolnak.

Szombat éjjeltől viharos időjárás jöhet – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Éjfél előtt valószínűleg még csak a Nyugat-Dunántúlon lehetnek zivatarok, vasárnap hajnalban és reggel viszont már az egész Dunántúlon.

Néhány óra szünet után vasárnap késő délutántól az ország középső és keleti részein kell viharra számítani, főleg az észak-magyarországi régióban várhatóak nagy felhőszakadások.

A viharos idő az ország északi felében egészen hétfőig kitarthat, de ahogy halad az idő, egyre több helyen a hőség lesz igazán zavaró.

thunderstorm-3625405_1280
Fotó: Pixabay

 

Vasárnap még csak elsőfokú figyelmeztetést adhatnak ki a forróság miatt a Dunántúlra, a Dél-Alföldre és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, hétfőn viszont Borsod és Nógrád kivételével az egész országban érvényben lehet a figyelmeztetés, délen már másodfokú.

 

Kedden aztán, ha a mostani előrejelzés igaznak bizonyul, Békés és Csongrád megyében harmadfokú figyelmeztetés jön, és az ország összes többi részén is nagy hőségre számíthatunk.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló