2024. július 22., Magdolna

Környék ügye

#rajz #tűzoltóság #alkotás #kép

Verset, rajzot és sok mást is díjaztak a Heves megyei tűzoltók – FOTÓK

Nagy Donát 2021.12.02. 09:13

Több mint 120 óvodás és iskolás küldött be pályaműveket a katasztrófavédőkhöz.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az idei évben is meghirdette az Alkotói Pályázatot gyermekek részére, melynek célja, hogy a fiatalok kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és nem szokványos világát – írja a Katasztrófavédelem.

 

Több mint 120 óvodás és iskolás különböző kategóriákban és korcsoportokban küldött be pályaművet a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra. A megyei pályázat védnöke Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelem vezetője, mint a területi tűzmegelőzési bizottság elnöke, a bírálóbizottság elnöke pedig Mizsák-Bandis Barbara, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Média és Design Intézet művésztanára volt.

DSC_0046

A megyei díjátadó rendezvényt az egri tűzoltóság szertárában rendezték meg, ahová 18 gyermek volt hivatalos, ők mindannyian díjazottak voltak és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által felajánlott ajándékcsomagokat vehették át.

 

Az idei évben is nehéz feladata volt a bírálóbizottságnak.

Összesen 115 iskolás és 11 óvodás alkotása közül kellett kiválasztani a legjobbakat, kreativitás, igényesség, hasznosság és szakmai szempontok alapján.

A pályaművek túlnyomó többségét a szabadkézi rajzok tették ki, de készültek kézműves alkotások és irodalmi művek is. (A díjazottak teljes listája IDE KATTINTVA olvasható!)

DSC_0148

A legtöbb pályaművet beküldő óvodát és iskolát külön is értékelték.

Idén a „Legkreatívabb óvoda 2021”, címet a zagyvaszántói Gesztenyevirág Óvoda, a „Legkreatívabb iskola 2021” címet pedig a hatvani 5. számú Általános Iskola nyerte el.

Az intézményekben a legközelebb eső tűzoltóság tűzoltó gépjárműves bemutatót és tűzvédelmi oktatást fog tartani az óvodásoknak és iskolásoknak a közeljövőben. A megyei első helyezett pályaművek bekerültek az országos döntőbe is.

 

Az díjak átadását követően kezdődött az igazi móka, a gyermekek a tűzoltóautók garázsában közelről is megismerkedhettek a nagy piros járművekkel, megnézhették, hogy milyen eszközöket, felszereléseket rejtenek a járművek tároló terei, szemügyre vehették, hogy honnan indulnak a riasztást követően a tűzoltó bácsik, hogy a bajba jutottakon segítsenek.

 

További fotók láthatók a rajzokról és a díjazottakról az alábbi galériában:

#GALLERY_152# 

(Fotók: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló