2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#viharkár

Vasárnap fákat döntött ki a vihar Egerben is


A hétvégén összesen 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 15 műszaki mentést összesen 16 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

 

Kidöntötte egy lakóház kerítését, majd oldalával rá is dőlt egy gépkocsi Kerecsenden, a Fő utcában, szombat kora délután. A járműben ketten utaztak, egyikük súlyosan megsérült. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók a további dőlés ellen biztosították, a helyszínelést követően pedig áramtalanították az autót, majd autómentő segítségével kerekeire állították.

 

Átszakította a szalagkorlátot, majd a fás, bokros területen állt meg egy gépkocsi az M3-as autópálya 104-es kilométerszelvényénél, a káli lehajtó előtt, kora este. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a további csúszás ellen stabilizálták a járművet, amelyben öten utaztak. A balesetben ketten súlyos egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

 

Vasárnap a szeles időjárás miatt kilenc alkalommal vonultak megyénk tűzoltói veszélyesen megdőlt vagy kidőlt fákhoz. A fák jellemzően a jármű- és gyalogosforgalmat akadályozták és három esetben vezetékre szakadtak. Az egri, gyöngyösi, pétervásárai, pásztói hivatásos és a tiszanánai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, távolították el a veszélyes fákat. 

 

Egerben, a Vizimolnár utcai patakparton is megadta magát pár fa. A fotókat olvasónk küldte:

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló