2024. március 3., Kornélia

Környék ügye

#bükki nemzeti park #bükk-fennsík

Változik a Bükk-fennsíkra vezető út használata Szilvásváradnál

Csarnó Ákos 2023.12.09. 11:28

 

Az EGERERDŐ Zrt. tájékoztatja a kirándulókat, hogy a téli csúszós útviszonyok miatt, december 8-ától korlátozza a Szilvásváradról a Bükkfennsíkra vezető út használatát.

 

A Bükk-fennsík ámulatba ejtő csodavilága tavasszal, nyáron és ősszel, jó útviszonyok között behajtási engedély vásárlása mellett autóval megközelíthető a szilvásváradi erdészeti Nagyparkolóból induló és az Olasz-kapuig tartó erdészeti útszakaszon.

 

A fennsíkon az év bármely szakaszában saját bőrünkön érezzük, hogy a szokottnál sokkal hűvösebb idő fogadja a kirándulókat.    Télen ez az eltérés még szokatlanabb, hiszen a Bükk erdei  „fagyvilágában” merőben más időjárásra számíthatunk, mint a településeken. Gyakoribb fagyás, sokszor napközbeni kemény mínuszok, nagy hóvastagság, csúszós, fagyos turistautak és erdészeti utak várják az erdőjárókat.

 

Az autósok biztonsága érdekében 2023. 12.08-tól, korlátlan ideig, (várhatóan tavasz kezdetéig) az erdészeti társaság korlátozza az erdészeti útra való behajtást és autós közlekedést, a szilvásváradi Nagyparkoló és az Olasz-kapu közötti erdészeti úton.  A fennsík táj viszont továbbra is megközelíthető gyalogosan, vagy a bánkúti közúton. 

 

 

indexkép: Bükk-fennsík faceboook oldal

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló