2024. május 27., Hella

Környék ügye

#heves megye #választás 2022

Választási roadshowba kezdett a Partizán, Heves megyei állomása is lesz a kamionos országjárásnak

Barna Benedek 2022.02.28. 19:15

Több különböző városból jelentkeznek be a következő hetekben, mindenhol akarnak majd helyi kérdésekkel is foglalkozni.

 

A Gulyás Márton politikai aktivista nevével fémjelzett Partizán YouTube-csatorna az előválasztás során több vitát szervezett, a tavaszi szavazás előtt pedig egy választási roadshowba vágtak bele: a következő hetekben egy kamionba telepített stúdióval járják az országot. Az ezt bejelentő közleményben azt írták, ennek a vállalkozásuknak kettős célja van: egyfelől, hogy olyan helyi ügyeknek adjon sajtónyilvánosságot, amelyek eddig nem voltak láthatóak országos szinten, másfelől, hogy felerősítse a független és kritikus nyilvánosságot, ezzel is mérsékelve a kormánypropaganda túlsúlyát.

 

 

Összesen nyolc településre látogatnak el, ezek: Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Debrecen, Nyíregyháza, Hatvan, Tiszaújváros, Balatonfüred és Komárom.

Hatvanban március 14-16. között fog parkolni a Partizán kamionja.

Azt ígérik, a műsorokban foglalkozni fognak az adott térség legfontosabb ügyeivel, a kampány fejleményeivel, illetve olyan társadalmilag és gazdaságilag releváns problémákkal, amelyek meghatározzák majd a következő négy évet.

partizán-kamion-
Kép forrása: Partizán / Facebook

 

A megszokott esti adássávon túl pedig készülnek egy agitPOP nevű új reggeli műsorral is, mely keddtől péntekig minden reggel 7:00-tól 9:00-ig jelentkezik a kamionstúdióból, melyben a napi hírek mellett szó lesz az adott körzet politikatörténetéről és aktuális ügyeiről is, valamint helyet kapnak interjúk, beszélgetések, és minden nap figyelemmel követik az ukrán háború eseményeit is.

 

A Partizán közleménye szerint a helyi lakosok megtalálják az adott város meghatározó helyszínén stúdiójukat, az élő adásokon túl közönségtalálkozókat, beszélgetéseket is szervezünk, valamint egy mozgó stáb folyamatosan közvetít az adott körzetből. Gulyás Márton mellett Tóth Jakab és Balogh Zsófi, valamint minden reggel társműsorvezetők (többek között Osváth Zsolt, Sándor Erzsi, Rainer-Micsinyei Nóra, Pumped Gabó, Horváth Kristóf "Színész Bob") is csatlakoznak a csapathoz.

 

A Facebookon arról is beszámoltak, hogy a választási roadshow és az ehhez szükséges kamion bérleti díját, a technikai eszközök és a stáb költségeit a támogatók és előfizetők mellett a National Endowment for Democracy (NED) által biztosított támogatásból fedezik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló