2024. április 20., Tivadar

Környék ügye

#miskolc #inkubátor #újszülött #baz megye

Újszülött kisfiút találtak a miskolci kórház babamentő inkubátorában

Kovács Dávid 2022.02.11. 08:59

Kora reggel érkezett, ezért a Hajnal Marcell nevet kapta.

Egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő készülékben – közölte az intézmény a honlapján.

 

Az inkubátor csütörtök reggel hatkor jelzett, a személyzet pedig azonnal intézkedett: a Perinatális Intenzív Centum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket.

Kora reggeli érkezése miatt a 49 centiméterrel és 2770 grammos súllyal született kisfiúnak a Hajnal Marcell nevet adták a kórház dolgozói. Az első vizsgálatok alapján érett, egészséges újszülött.

A kórház főbejáratánál 1998-ban helyezték el a babainkubátort, Hajnal Marcell a tizenhatodik baba, akit itt találtak. Legutóbb 2020-ban hagytak itt újszülöttet – ő szintén egy kisfiú volt.

 

"A nők - amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor" – emlékeztet az intézmény.

 

A Tények helyszíni riportját itt lehet megnézni:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló