2022. december 3., Ferenc Olívia

Környék ügye

#mátra #mátraszentistván #síszezon #mátraszentistváni sípark

Újdonsággal startolt a síszezon a Mátrában

Barna Benedek 2021.12.15. 18:22

Múlt hétvégén nyitott a mátraszentistváni sípark, ahol idén egy 65 méter hosszú "varázsszőnyeget" is telepítettek.

 

Újdonsággal startolt a síszezon a mátraszentistváni síterepen, a 6-os tanulópálya felső részére telepítettek egy 65 méter hosszú varázsszőnyeget, avagy mozgójárdát – számolt be a Startlap.

 

Mint írják, a sípark a Sunkid szőnyeggel elsősorban az iskolai csoportoknak és a kezdőknek szeretne kedvezni, ám egyúttal a többi síelő visszajutását is kényelmesebbé teszi a parkoló irányába. A síoktató terület, a Síoktató Park felszereltsége egyedülálló az országban, hiszen szinte az összes oktatásra használt szállító eszköz megtalálható: a 2 mozgó járda, 2 baby-lift, 2 korongos felvonó, valamint 1 "Rotondo" körforgó a legjobb eszköze a kezdő és újrakezdő síelők, snowboardosok tanulásának. Innen a továbblépés is egyszerűbb, hiszen ezek után már a középhaladó szint gyakorolható a kis- és nagy csákányos felvonókon, és a kezdőbarát négyüléses Panoráma liften. A mozgójárdához beállították a legmodernebb Freemotion SKIDATA kaput is.

 

 

További fejlesztésként az országút túloldalán 1500 négyzetméteres parkoló területen szórtak le követ, kényelmesebbé téve ezzel a sárosabb tartalék parkolónak használt felületeket.

 

(Indexkép forrása: Sípark Mátraszentistván / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló