2024. július 20., Illés

Környék ügye

#útfelújítás

Újabb üteméhez érkezik az Eger és Szilvásvárad közötti útfelújítás

Csarnó Ákos 2024.07.08. 10:12

Három hídon is dolgoznak

 

A 2024. szeptember 4-8. között tervezett szilvásváradi Négyesfogathajtó Világbajnoksághoz kapcsolódóan megújul az Eger és Szilvásvárad közötti útvonal. Ez azt jelenti, hogy az állami támogatásnak köszönhetően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lebonyolításában megújul a 25-ös főút, illetve a Szarvaskő-Vadna összekötő út összesen csaknem 22 kilométeres szakasza. Az érintett útvonalon több munkaterületen is zajlanak a munkák, a következő időszakban pedig a szakaszon található harmadik hídon is elkezdődnek a felújítási munkák, amely miatt hosszabb menetidővel számolhatnak az arra közlekedők.

 

Az előzetes ütemterv szerint haladnak a kivitelezési munkák a Eger és Szilvásvárad közötti útvonalon. A közel 22 kilométeres útvonalon a munkálatokban érintett területeken félpályás jelzőőrös forgalomkorlátozás van érvényben, több helyszínen zajlanak jelenleg is aszfaltozási-, padkaépítési-, vízépítési- és egyéb munkálatok a teljes szakaszon.

 

A beruházás keretein belül 3 hídnál magassági korrekciós felújítás is megvalósul. Eddig két hídon már elkezdődtek a kivitelezési munkák, 2024. július 9-től pedig Szarvaskő térségében pedig már a harmadik hídra is felvonul a kivitelező. Az előzetes tervek szerint a munkálatok még az őszi iskolakezdés előtt, várhatóan augusztus közepéig megvalósulnak, addig az arra közlekedők itt is félpályás, jelzőlámpás korlátozásra számíthatnak. Tehát ez azt jelenti, hogy Eger irányában, Szarvaskő előtt, Bélapátfalva irányában közvetlenül Szarvaskő után és az Egercsehi elágazás között lesz a három munkaterület, ahol csúcsidőben és hétvégén, a térségben szervezett rendezvények idején nagyobb torlódások is kialakulhatnak, tehát időszakosan hosszabb menetidővel számolhatnak majd a közlekedők.

 

A jelentősebb torlódások elkerülése érdekében van lehetőség alternatív útvonal használatára is, ez a gyakorlatban az Egerbakta – Bátor – Szúcs – Egercsehi településeken keresztül vezető utat jelenti. A közeledők, ha ebben a térségben szeretnének autózni, utazás előtt mindenképpen érdemes tájékozódniuk az aktuális korlátozásokról, forgalmi helyzetről a www.utinform.hu oldalon, de érdemes közösségi, valós idejű navigációs alkalmazásokat is használniuk, hogy optimális útvonalukat megtervezhessék. A beruházó és a kivitelező is az autósok türelmét és megértését kéri a következő hónapokban, a fejlesztések az ő érdekükben valósulnak meg, ami hosszú távon is biztosítja, hogy kényelmesen és biztonságosan használhassák majd ezt az útszakaszt a jövőben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló