2024. május 28., Emil Csanád

Környék ügye

#tisza-tó #vízszint

Újabb csodás fotók a leengedett Tisza-tóról

Barna Benedek 2021.11.23. 11:51

Az ország második legnagyobb tava mostanra elérte legalacsonyabb téli vízszintjét.

 

Ahogy azt korábban megírtuk, a télre készülődve november elején elkezdték leengedni a Tisza-tó vizét, aminek következtében egészen más arcát mutatja (erről egy előző cikkünkben mutattunk képeket is).

 

A leürítés két ütemben történik: az elsőben az eredeti 725 centiméterről nagyjából 580-ra csökken a tó vizének szintje (ami centiméterenként mintegy egymillió köbméter víz leengedését jelenti).

 

A Tisza-tavi Vízitúrák Facebook-oldal beszámolója szerint mostanra elérték ezt az alacsony vízszintet, és erről néhány remek fotót is megosztottak:

 

 

Ez a legalacsonyabb téli vízszint várhatóan nagyjából egy hétig marad meg, azután egy kicsit ismét megemelik, nagyjából 620 centiméteresre, ami viszont azután tavaszig kitart. Aki tehát a fentiekhez hasonló képeket szeretne csinálni, vagy csak gyönyörködni a leengedett tóban, annak a napokban lesz érdemes ellátogatnia oda!

 

(Indexkép forrása: Tisza-tavi Vízitúrák / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló