2024. április 19., Emma

Környék ügye

#aszfaltozás #útefelújítás

Több szakaszon is megújul a 21-es főút aszfaltja

Barna Benedek 2022.04.28. 13:30

Heves és Nógrád megyei szakaszokon egyaránt dolgoznak.

 

Több helyen is meg újul az aszfalt a 21-es számú főúton. A szakemberek idén tavasszal kezdték el a munkát, és összesen négy Nógrád megyei és két Heves megyei előzési szakasz helyreállításán dolgoznak – számolt be a Kékes Online.

 

A cikk szerint több mint 12,5 kilométer hosszúságban végeznek szakaszos burkolatcserét, továbbá az M3-as autópálya és a 21-es főút csomópontjában jelzőlámpás rendszert építenek ki.

 

A munkára a kivitelezési eljárást a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. írta ki. A 21-es számú főút négynyomúsítási programja Hatvan és Salgótarján között 2019-ben ért véget, de addigra a korábban – 2007-ben és 2011-ben – megépült hat előzési szakasz állapota jelentősen leromlott a két város között. Ezen szakaszok felújítását kezdték meg a szakemberek a munkaterület február 28-án történő átvétele után.

 

 

"Kollégáim félpályás útlezárás bevezetése mellett először a Szurdokpüspökinél található szakasz bal pályájának felújítását kezdték el, amit a pásztói szakasz bal-, és jobb pályájának kijavítása követett. A munkát Apcnál folytattuk, majd április végére befejeztük a mátraverebélyi szakasz bal pályáját is. Ezekben a napokban a leghosszabb, mátraszőlősi szakasz aszfaltozását végezzük, amit várhatóan május elejére fejezünk be. Május közepétől kezdjük el a Lőrinci környékén található pályaszakaszok helyreállítását" – mondta Reichardt Jenő, a felújítást végző HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

 

A szakemberek április 25-én elkezdték az M3-as autópálya és a 21-es számú főút csomópontjába tervezett videó detektoros jelzőlámparendszer kialakítását is, amit a tervek szerint nyár végére állítanak üzembe.

 

A teljes beruházásnak a leírás szerint része még az egységes forgalomtechnikai jelzésrendszer (útburkolati jelek, prizmák, függőleges jelzések) kialakítása is az M3 autópálya és Salgótarján között, továbbá a Zagyvaszántó turbó körforgalomnál is dolgoznak az útburkolati jeleken. A kivitelezőnek a teljes munkát a szerződés szerint jövő nyárig kell befejeznie.

 

 

(Indexfotó: Mohai Balázs / MTI – Képünk illusztráció!)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló