2021. november 28., Stefánia

Környék ügye

#tisza-tó #tiszanána #strand #csónakikkikötő

Hivatalosan is átadták a megújult dinnyésháti strandot és csónakkikötőt – FOTÓK

Barna Benedek 2021.07.14. 10:59

A kikötő befogadóképessége megnőtt, és egy új kilátó is épült.

 

Befejeződött a Tisza-tó egyik legkülönlegesebb kikötőjének és strandjának, a Tiszanánához tartozó dinnyésháti Álompartnak a felújítása – számolt be az I love Tisza-tó Magazin.

D_KOM20210713017

A felújított Álompartot kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át, aki arról beszélt, hogy a kikötőfejlesztés nyomán Tiszanána a tó egyik legjelentősebb kikötőjévé vált.

D_KOM20210713026
Dr. Tóth József, Tiszanána polgármestere (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) a dinnyésháti strand- és csónakkikötő átadásán.

A terület az MTÜ strandfejlesztési támogatásával, TOP-os forrásból, a Kisfaludy 2030-as támogatási keretnek köszönhetően, összeen 420 millió forintból újult meg.

 

A strand partját többek közt homokkal töltötték fel, és a medencéjét megkotorták, mobil stégrendszert helyeztek ki és felújították a hidakat is.

D_KOM20210713015

A csónakkikötőt többek közt iszaptalanították, növelték a befogadóképességét és még kilátó is épült az új fogadóépületek mellett.

D_KOM20210713018

 

Míg az MTI Komka Péter cikkünkben is szereplő fotóival számolt be az átadásról, az I love Tisza-tó Magazin az alábbi képeket osztotta meg a megújult Álompartról:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló