2021. október 25., Blanka Bianka

Környék ügye

Májusban felpezseghet az élet a Tisza-tónál: indulnak az expresszvonatok, nyithat az Ökocentrum

2021.04.27. 15:16

A Tisza-tó Expresszel a bicikliseknek kedveznek.

Május 1-től a kerékpáros turisták jobb eljutásának érdekében közvetlen vonatot indítunk Budapest és a Tisza-tó között – írja a MÁV honlapja.

A Tisza-tó expresszvonat Budapestről indul Gödöllőn, Füzesabonyon és Poroszlón át Tiszafüredre, és május 1-től hétvégi napokon, május 22-től a nyár végéig pedig naponta közlekedik majd.

A Tisza-tó expresszvonat Budapest-Keleti pályaudvarról 7:55-kor indul és 10:09-re érkezik Tiszafüredre. Visszafelé Tiszafüredről pedig 17:53-kor indul és 20:05-re érkezik Budapestre, a vonat menetideje így kevesebb, mint 2 óra 15 perc.

 

Mint írják, a vonatban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi közlekedik 32 garantált kerékpárhellyel, így ezt a javasolják minden kerékpáros utas számára. A jegyvásárlással kapcsolatos részleteket a vasúttársaság oldalán olvashatja.

tiszatavi_okocentrum_poroszló_oláh_tibor_mtva
Fotó: Oláh Tibor / MTI

 

A Tisza-tó Expressz indulásával egy időben pedig várhatóan a poroszlói Ökocentrum is újra látogatható lesz: honlapjukon hétfőn arról számoltak be, hogy ha a héten meglesz a 4 millió beoltott, a kormány rendelete alapján 2021. május 1-én szombaton reggel 9 órakor újra megnyitják a kapuikat.

Fontos tudnivaló, hogy az ujranyitást követően olyan személyek vásárolhatnak majd belépőjegyet az Ökocentrumba, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A védettség igazolása mellett a belépőjegy vásárlásakor a személyazonosság igazolása is szükséges lesz.

A rendeletben foglaltak szerint a védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára a maszk viselése az Ökocentrumban ajánlott, de nem kötelező – jelezték.

 

Az Ökocentrum minden nap 9 órától 18 óráig lesz nyitva (pénztárak 17 órakor zárnak), a tervek szerint az újranyitástól kezdve a Tisza-tavi programok (kishajós kirándulások és GPS-es csónaktúrák) is igénybevehetővé válnak.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló