2024. április 20., Tivadar

Környék ügye

#m3-as autópálya #forgalomkorlátozás #magyar közút

Sztrádán közlekedők, figyelem: ismét több szakaszon korlátozzák az M3-as forgalmát

Barna Benedek 2021.09.27. 16:27

Javítási munkákat végeznek, burkolatot festenek és sövényt nyírnak a napokban a Közút munkatársai.

 

Karbantartási munkálatok miatt korlátozzák a forgalmat az M3-as autópálya több szakaszán – adta hírül a portálunkhoz is eljuttatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.


A Közút szakemberei szeptember 27. és október 1. között, hétfőtől péntekig terelőelem-javítást, sövényvágást és burkolatjelfestést végeznek a sztrádán.

 

A terelőelem-javítási munkálatokhoz szükséges sávelhúzás a Budapest felé vezető oldalon a 28-as és 22-es kilométerszelvények között várhatóan október 4-ig fog tartani. Ebben az időszakban Budapest irányába továbbra is két sávon haladhat majd a forgalom, a további munkavégzések ideje alatt azonban, 8 és 16 óra között a forgalom az érintett szakaszokon egy sávra szűkül és 80 km/órás sebességkorlátozást is bevezetnek a szakemberek.

 

Sövényvágást az autópálya Budapest felé vezető oldalán a 69-es és 35-ös kilométerszelvények között több helyszínen, burkolatjelfestést szintén ezen az oldalon szeptember 29-én, szerdán a 13-14 kilométerszelvények között, szeptember 30-án csütörtökön a 127-128 kilométerszelvények között végeznek a szakemberek forgalomkorlátozás mellett.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávba. A karbantartási munkák idején a hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló