2021. október 22., Előd

Környék ügye

#turizmus #szilvásvárad #egererdő #szalajka-völgy

Megújultan várja a környéken kirándulókat a Szalajka-völgyi vendégház – FOTÓK

Barna Benedek 2021.07.17. 15:21

A napokban adták át a turistaszállót.

 

Tovább bővült az EGERERDŐ Zrt. turistaszállás-hálózata, miután a héten átadták a turisták által kedvelt Szalajka-völgyben a megújult Fátyol Vendégházat, amely mostantól a gyermekcsoportok, családok és a bakancsos turisták igényeit egyaránt kiszolgálja – számolt be az Aktív Magyarország oldala.

 

A Fátyol Vendégház izgalmas története 1968-ra nyúlik vissza, ugyanis ekkor kezdődött a Villa Negra néven ismert vadászház építése. 1999-2000 között az épület teljes felújításon és átépítésen esett át, új épületrésszel bővült, majd mikor 2018 végén visszakerült az erdészet üzemeltetésébe Fátyol Vendégház névre keresztelték át.

 

A szálláshely korszerűsítése 2019 márciusában kezdődött. Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 22 millió forintos támogatásából festési, padlóburkolási és ácsmunkák zajlottak, megtörtént a ház egész elektromos hálózatának felújítása, valamint a biztonságos szálláshely érdekében a jogszabályban előírt tűzjelző berendezést is felszereltek. A szállóvendégek kényelmét szolgálják a szobák új berendezései, minden szobába új ágyak kerültek, ezen kívül a régi bútorokat is felújították. A nyílászárók és a fűtési rendszer cseréje is megtörtént.

 

A vendégház két szintjén 9 szobát alakítottak ki, minden szobához külön fürdőszoba tartozik, így az összesen 32 fő kényelmes elszállásolására alkalmas. A Vendégház udvarán szalonnasütő és fedett szín biztosítja a közös sütés-főzés élményét, emellett jól felszerelt melegítőkonyha áll a szállóvendégek rendelkezésére.

 

Az Egeredrő oldalán megosztott képsorozat révén be is pillanthatunk a megújult vendégházba:

 

 

A szálláshely elsősorban gyerekcsoportokat, családos bakancsos turistákat vár, ezért a kicsiknek a kertben egy játszóteret is kialakítottak. A tervek szerint a vendégház a Szilvásváradi Erdészeti Erdei Iskola életében is kulcsfontosságú lesz nemcsak mint szálláshely, hanem mint foglalkoztató helyszín is.

Erdészként a legfontosabb feladatunk az erdő hármas funkciója közötti egyensúly megteremtése. A gazdasági és védelmi szerepe mellett egyre inkább előtérbe kerül a közjóléti rendeltetése is, miszerint az erdők szabadon látogathatók legyenek, kikapcsolódást, feltöltődést jelentsenek az embereknek. Ezt a vonalat erősíti a Fátyol Vendégház is

– mondta Dobre-Kecsmár Csaba, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója a vendégház átadóján.

 

(Indexkép forrása: Egererdő / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló