2024. június 21., Alajos Leila

Környék ügye

#miskolc #borsod-abaúj-zemplén megye #szarvas

Szarvasbika jelent meg Miskolc belvárosában, lelőtték

Barna Benedek 2021.10.31. 18:28

A szomszédos megyeközpont egyik temetőjében és az utcán is találkoztak az állattal.

 

Szarvasbika tévedt Miskolc belvárosába vasárnap – számolt be a boon.hu.

 

A lap fotóriportere a szarvasbikát a város Szentpéteri kapui temetőjében kapta lencsevégre (a fotók ITT megtekinthetőek). A beszámolója szerint a vad az emberek jelenléte ellenére teljesen nyugodtan viselkedett, sétált a temető látogatói között, legelészett egy kicsit, majd odébbállt. Miután a rendőrség is értesült az esetről, a járőrök kivonultak a helyszínt biztosítotani és értesítették a területileg illetékes vadászt.

 

A kiérkező szakemberek aztán kilőtték az állatot. A Borsod Online azt írja, valószínűleg azért döntöttek emellett a módszer mellett, mert minden más megoldás megzavarhatta volna a szarvasbikát, amely így veszélyessé válhatott volna a több száz temetőlátogatóra.

 

A szarvasról egy videó is felkerült a Facebookra. Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője a boon.hu-nak azt nyilatkozta, a felvételen egyértelműen látszik, hogy az állat zihál, kifáradt és utolsó erejét felhasználva közlekedik. Hangsúlyozta: egészséges, életerős vad normál körülmények között messze elkerüli az embereket és nem viselkedik ilyen nyugodtan. Valószínűsíthető, hogy valamilyen okból kifolyólag megűzték a szarvast, így kerülhetett a városba, és a temetőben is emiatt feküdt le végül.

miskolc-szarvas
Kép forrása: Facebook

 

Lehoczky Krisztián azt tanácsolja, ha bárki ilyen körülmények között észlel egy vadat, ne közelítse meg, ne simogassa, és ne próbálja meg befogni, mert ha az állatnak még van annyi ereje, hogy megvédje magát, akkor akár halálos sebet is okozhat. Ebben az esetben mindig a rendőrséget kell hívni a 112-es számon vagy az illetékes vadásztársaságot.

 

(Indexkép forrása: Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló