2021. május 11., Ferenc

Környék ügye

#hatvan #sport #szabó zsolt #magyar triatlon szövetség

A hatvani Szabó Zsolt néhány hét után lemondott a Triatlon Szövetség elnökségéről

EÜ/MTI 2021.04.21. 19:21

Ez gyors volt.

Lemondott posztjáról Szabó Zsolt, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) február 8-án megválasztott elnöke – tájékoztatott az MTI.

 

Az MTSZ honlapjának szerdai beszámolója szerint Hatvan és térségének fideszes országgyűlési képviselője a "hivatalos teendőire hivatkozva" távozik a tisztségéből. Szabó Zsolt, akinek a megbízatása 2024-ig szólt, "a továbbiakra nézve is támogatásáról biztosította" az MTSZ-t.

 

Az elnöki pozíció betöltéséről a soron következő közgyűlésen a szövetség tagságának kell döntenie – áll az MTSZ közleményében.


Szabó két és fél hónappal ezelőtti kinevezése előtt egyébként a triatlon szövetség egyik elnökségi tagja gyakorlatilag arról írt a Facebookon, hogy a fideszes jelöltet kell támogatni, ha azt akarják, hogy forrásokhoz jusson a sportág.

 

Szabó Zsolt ellen mindeközben állítólagos offshore számlája miatt nyomozás folyik, emellett a körzetének közbeszerzései miatt is vizsgálódnak.

szabó zsolt hatvan mti fotó Komka Péter
Fotó: Komka Péter / MTI

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló