2024. április 19., Emma

Környék ügye

#allergia #gyógynövény #kúra #szabó gyuri bácsi #bükki füvesember

Szenved az allergiától? Ezt tanácsolja a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi

Barna Benedek 2021.05.18. 16:50

Háromlépéses, gyógynövényes kúrát alkotott.

Bár idén a hűvösebb, esősebb idő miatt a növények virágzása, az igazi tavasz eljövetele kicsit kitolódott, az allergiaszezon csakúgy mint máskor, elkezdődött.  Szabó Gyuri bácsi, a bükkszentkereszti füvesember a boon.hu-val osztotta meg annak az általa javasolt kúrának a lépéseit, amelynek segítségével ezt az időszakot is könnyebben át lehet vészelni.

 

Gyuri bácsi elmondása szerint a jól támogatott immunrendszeren sok múlhat, amit érdemes már hónapokkal az allergiaszezon előtt felkészíteni. Nem vagyunk elkésve akkor sem, ha a tavaszi virágzás okoz gondot, és csak most vágnánk bele a kúrába, a lényeg, hogy tartsuk be a lépéseket és legyünk türelmesek, kitartóak, hiszen a bükki füvesember alkotta kúra csak akkor hozza meg a kívánt végeredményt, ha az allergia elleni gyógyteakeveréket legalább egy éven át mindennap fogyasztjuk.

 

Mivel az allergia oka az immunrendszer túlérzékenysége, a felborult egyensúly helyreállítása nem egyszerű, többtényezős, hosszú folyamat, de egyáltalán nem reménytelen.

 

A bükki füvesember allergia elleni gyógynövényes kúrájának első lépése a védekezés, egy tavaszi tisztítókúra, ami segít a lerakódott káros anyagoktól megszabadítani a szervezetünket. A tisztítókúrát végezhetjük csalánnal, amely az egyik legkiválóbb gyógynövényünk: sok vasat és C-vitamint tartalmaz. Napi egy csészével kell inni belőle éhgyomorra, maximum hat héten keresztül.

gyuri-bácsi
Kép forrása: Szabó Gyuri bácsi Facebook-oldala

Második lépésként az immunrendszer felturbózását jelöli meg, aminek a mostani vírusos időszakban is hasznát vehetjük. Ehhez a legjobb a természetes C-vitamin-forrás, mint például a csipkebogyó, amit a mezőre kisétálva szedhetünk vagy a különböző drogériákban is megvásárolhatunk felezett formában. Érdemes egy marékkal beáztatni hideg vagy langyos vízbe, négy-öt órán keresztül, majd szűrés után apró kortyokban meginni. További természetes vitaminforrás még emellett a piros bogyósok levele (málna, szeder, fekete ribizli), ezeket is lehet késő tavasszal vagy kora nyáron frissen szedni, és a csipkebogyóhoz hasonlóan langyos vizes áztatás után fogyasztani.

 

Az utolsó, harmadik lépésként elkezdődhet a harc az allergia ellen az erre leginkább alkalmas gyógynövényekkel: lándzsás útifűvel, mezei kakukkfűvel, fürtös mentával. Gyuri bácsi szerint ebből a lándzsás útifüves teakeverékből allergiásoknak nem ajánlott, hanem mindennap kötelező volna meginni belőle egy csészével, hogy hasson, legalább egy éven át.

 

(Indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló