2023. május 28., Emil Csanád

Környék ügye

#m3-as autópálya #közlekedési baleset

Pár másodpercre nem figyelt, már maradandó sérülést okozott egy sofőr az M3-ason

Nagy Donát 2022.01.12. 09:51

Igaz, a sérülést elszenvedő valamiért a külső sávban álldogált, amibe aztán belerongyolt. Majdnem 2 év kellett a vádemeléshez.

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 47 éves férfival szemben, akinek a néhány másodpercnyi figyelmetlensége miatt történt balesetben a külföldi állampolgárságú sértett lebénult.

 

A vád szerint a férfi 2020. március 26-án, a délelőtti órákban az M3 autópályán Nyíregyháza irányába közlekedett kisteherautójával. Jóval előtte, hasonló kategóriájú kocsit vezetve haladt a sértett, aki a járművével Franciaországból indulva Románia felé tartott, melyben különböző lomokat, használati cikkeket, illetve 2-3 méter hosszúságú fémrudakat szállított.

sertetti-jarmu-logoval

A külföldi jármű az autópálya külső forgalmi sávjában – bár műszaki meghibásodása nem volt – ismeretlen okból megállt, amit a mögötte 117-123 km/óra sebességgel haladó férfi kb. 6 másodpercen keresztül nem észlelt, így abba fékezés nélkül belehajtott.

 

A hátulról történő ütközés következtében a raktérben lévő egyik vascső nagy erővel előre lendült, és a raktér falát átütve átszúrta a vezetőülésen tartózkodó sértett lapockáját, és több csigolyáját is roncsolta. Ennek következtében a román állampolgárságú férfi maradandó fogyatékosságot szenvedett és kerekesszékbe kerül. Állapotában gyógykezelés mellett sem várható érdemi javulás.

 

A vádlott a KRESZ legáltalánosabb szabályát szegte meg, mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztessen. A baleset bekövetkezésében ugyanakkor közrejátszott az is, hogy a sértett az erre vonatkozó tilalom ellenére megállt az autópályán.  

 

Az Egri Járási Ügyészség a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt benyújtott vádiratában a figyelmetlen vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló