2022. december 5., Vilma

Környék ügye

#ostoros #ostorosi-víztározó #helyreállítás

VIDEÓN a leapasztott vizű ostorosi tó, amelynek helyreállítása nyár végéig tarthat

2021.04.08. 07:55

1,5-2 méterrel csökkent a vízszint az elmúlt hetekben.

Portálunk is megírta márciusban, hogy a katasztrófavédelem az Ostorosi-víztározó leengedését kérte, mivel több probléma is felmerült: a földgát és a zsiliprendszer állapota nincs rendben, az úgynevezett fenékleürítő nem működik megfelelően, és a vizsgálatok során kiderült, hogy gát alatti alagút is szivárog. Böjt László polgármester közlése szerint a Katasztrófavédelem és a vízügyi hatóság megállapította, hogy a Tarnamenti Vízgazdálkodási Társulás az elmúlt időszakban nem látta el megfelelően a feladatát, a karbantartás hiánya pedig ezt eredményezte.

 

Az ostorosi tó vizét az Ostoros-patakon keresztül eresztették le, a TV Eger friss riportja szerint a vízszint mostanra érte el a javításokhoz megfelelő szintet, ami 1,5-2 méteres apadást jelent. Böjt László a tévének nyilatkozva elmondta: bízik abban, hogy nyár végére megvalósulhat a helyreállítás.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló