2023. március 26., Emánuel

Környék ügye

#m25 #andornaktálya #omlás #szarvas

Durva omlások történtek Eger környéki utak mentén, a helyreállításokra még várni kell (FOTÓK)

2021.03.01. 12:55

Megtette a hatását a közelmúlt időjárása.

Olvasónktól kaptunk a napokban néhány fotót, amelyek Eger környéki utak mentén készültek az utóbbi idők időjárásának következtében történt omlásokról.

 

Az első pár felvételt az M25 mentén, Andornaktálya után készítették:

 

omlás (1)

omlás (2)

omlás (3)

 

Az alábbiakat pedig Szarvaskő után a 25-ös főút mentén:

 

omlás (4)

omlás (5)

Ennek kapcsán megkerestük a Magyar Közutat, és rékérdeztünk, hogy felmérték-e ezeknek az omlásoknak a veszélyességét, és mikorra várható a helyreállítás.

 

Válaszukban azt írták az elmúlt hetekben, a rendkívül csapadékos időjárás, a gyakori fagyási-olvadási ciklusok váltakozása miatt történt kimosódások, az árkok és átereszek feliszapolódása és rézsűcsúszások esetében a kisebb volumenű javításokat folyamatosan végzik. A fenti képeken látható nagyobb volumenű hibák javítását pedig - amennyiben azok garanciális időszakon kívül vannak - saját hatáskörben tervkészítést követően külső vállalkozó bevonásával végeztetetik el.

 

"Az M25-ös autóúton és a 253-as főúton tapasztalt rézsűcsúszások garanciális jellegű meghibásodások, melyet már jeleztünk az építtető NIF Zrt. felé. A kivitelezést végző vállalkozóval a garanciális helyszíni szemlék megtörténtek, a megfelelő javítási technológiához kedvező időjárási viszonyok szükségesek" - írták.

 

A másik helyszínen is vizsgálódtak: "A 25-ös főút 28-as kilométerszelvényében lévő támfal kidőlés helyszínét szintén felmértük. A helyreállításhoz kiviteli terv készítése szükséges, a tervezés folyamatban van. A helyreállítási munkák versenyeztetési eljárás lefolytatását követően várhatóan ez év második felében kezdődhetnek meg. Társaságunk a javítások megtörténtéig azonnali hatállyal az úton közlekedők védelmében a szükséges ideiglenes forgalomszabályozási intézkedéseit minden esetben megteszi."

 

A megyében nagyobb volumenű omlás Felsőtárkány térségében, a 2505-ös összekötő út mellett történt, ahol - mint arról portálunk is beszámolt - emiatt elterelték a forgalmat. Ennek kapcsán a Közút arról tájékoztatott: "A sziklaomlással érintett terület vagyonkezelője, az Eger Erdő Zrt. vizsgálja a sziklafal állékonyságát. Társaságunk a vizsgálatuk eredményét követően tud rendelkezni a meglévő forgalomkorlátozás esetleges módosításáról."

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló