2024. május 23., Dezső

Környék ügye

#szilvásvárad #nemzeti vágta

Október első hétvégéjén rendezik a 17. Nemzeti Vágtát Szilvásváradon

Csarnó Ákos - MTI 2024.04.09. 14:44


Október  5. és  6. között rendezik a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban a 17. Nemzeti Vágtát, amelyet 16 vidéki és határon túli elővágta előz meg májustól augusztusig - jelentette be a Nemzeti Vágta versenyigazgatója az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

 

Szotyori Nagy Kristóf azt mondta: ebben az évben több változás lesz, amelyek még izgalmasabbá teszik a versenyeket. Idén először az ifjúsági mezőnyben két csoportban indulhatnak a versenyzők: a 10-14 évesek a Huszárgyerek Vágtán, a 14-18 évesek pedig a Kishuszár Vágtán vehetnek részt. A szilvásváradi döntőben tizenhat huszárgyerek és huszonnégy kishuszár kap lehetőséget, hogy lovagolhasson - tette hozzá.

 

Idén több gyerek és fiatal mérettetheti meg magát a futamokon. Eddig a 10-16 éves korosztály versenyezhetett, most pedig a 17-18 évesek is indulhatnak majd - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Vágta versenyigazgatója.

 

Ebben az évben is hatvan település kap lehetőséget, hogy az elővágták során megszerzett kvalifikáció után részt vegyen a döntőben. Az idei programban is lesz Huszár Vágta, kocsitoló verseny, nemzetközi futam és különféle showprogramok. Főszerepet kapnak a lipicai lovak: lesz méneshajtás és a nemzetközi futam versenyzői is lipicai lovak hátán mérettetik meg magukat. A tervek szerint idén is megrendezik a sztárfutamot, valamint Vágtass, ugorj és hajts! díjugrató és kocsi páros versenyt, de a Vágta korzó is várja majd a közönséget.

indexkép: Mohai Balázs / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló