2024. június 19., Gyárfás

Környék ügye

#eger #egerbakta #felnémet #járőrgyakorlat

13 ország képviselte magát a békefenntartók Eger mellett tartott járőrgyakorlatán (VIDEÓK)

Barna Benedek 2022.04.07. 15:35

Egerbakta és Felnémet környékén adtak számot tudásukról a békefenntartónak készülő katonák.

 

Komplex járőrgyakorlaton adtak számot az eddig megszerzett tudásukról a 40. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam hallgatói április 6-án (szerdán). Az Egerbakta-Felnémet térségében megtartott gyakorlati foglalkozáson a négy gyalogjárőr-csoportnak különböző beállított helyzetekben kellett helytállnia – számolt be a honvedelem.hu.

 

Az idei tanfolyam március végén indult Szolnokon az elméleti foglalkozásokkal, amelyeken a hallgatók az Eger térségében begyakorlásra szánt feladatokról tanultak. Asztalos Lajos őrnagy, tanfolyamigazgató a TV Egernek nyilatkozva elmondta: a résztvevők szerdán megfigyelőpont üzemeltetését, illegális ellenőrző-áteresztő ponton való átkelést, egy aknabalesetben megsérült civilnek való segítségnyújtást és egy település feltérképezését gyakorolták (ez utóbbi feladat esetében a helyszín Felnéme volt). A feladatok elvégzését követően minden esetben azonnal kiértékelték a hallgatók teljesítményét.

 

A különböző szituációs gyakorlatokkal összesen 26 fő küzdött meg, közülük húszan külföldről érkeztek. 13 nemzet képviselte magát, a heol.hu cikke szerint többek között azeri, kazah, lengyel, bolgár, észt és bangladesi hallgatók vettek részt a járőrgyakorlaton.

 

A térségünkben lezajlott gyakorlatot követően helikopteres légi felderítés vár még a leendő békefenntartókra, majd kétnapos zárógyakorlat keretében adnak számot a megszerzett tudásukról. A tanfolyam elvégzését követően a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy az ENSZ, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, vagy az Európai Unió által vezetett katonai megfigyelői missziókban külföldi szolgálatot teljesítsenek.

 

A TV Eger és a honvedelem.hu is rövid riportban számolt be az eseményről. Az alább megtekinthető videók egy kis ízelítőt adnak a járőrgyakorlatból:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló