2023. december 9., Natália

Környék ügye

#időjárás #húsvét

Ne tervezz kinti programot a húsvéti hosszú hétvégére!

Nagy Donát 2022.04.11. 23:37

A kilátások nem adnak túl sok okot bizakodni: éjjel fagyok, hózápor, és jó sok eső várható.

Az elmúlt napokban tényleg minden volt, ami az időjárást illeti: hószállingózás, eső, viharos szél, hideg, fagy, de volt napsütés és pólós idő is. És egyre jobban közeleg a húsvét, ami 2017-től már négynapos hosszú hétvége.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint viszont inkább rossz, mint jó időnk lesz.

Pénteken egy hidegfront szakadozott felhősávja vonulhat át hazánk felett, északnyugatról dél felé. Emellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Összességében több helyen valószínű eső, záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 3 és 12, a délutáni órákban többnyire 18 és 23 fok között valószínű.

 

Szombaton további felhőátvonulások várhatók, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Főleg a Dunától keletre helyenként előfordulhat záporeső. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, fagyzugokban azonban 0, -3 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között alakul.

 

Vasárnap általában rövidebb napos időszakokkal lehet számolni. Helyenként előfordulhat zápor, néhol jégdara zápor, esetleg hózápor. Az északi szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban általában -3 és +4, fagyzugokban -7 és -4, délután többnyire 7 és 13 fok között alakul.

 

A hétfőt már le sem merjük írni.

 

 

Címlapfotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló