2024. május 28., Emil Csanád

Környék ügye

#kápolna #lángosfesztivál #program

Ne keress más programot jövő hétre: Lángosfesztivál lesz Kápolnán

2021.06.07. 09:39

Lángosfesztivált tartanak a Heves megyei Kápolnán június 19-én szombaton délelőtt 10 órától. Este héttől Soltész Rezső élő koncert veszi kezdetét a Gonda Music Band közreműködésével. Délelőtt 11-től jótékonysági könyvásárt is tartanak, amelynek során többszáz könyvet lehet néhány száz forintos áron megvásárolni, ezzel segítve a Macskaárvaház Alapítvány állat és természetvédő, valamint a helyi polgárőrség bűnmegelőzési munkáját. 

soltész rezső

A kápolnai rendezvényen bemutatkozik a villanyrobogók Teslája, a NIU, amelyet tesztelhetnek is az érdeklődők. De kipróbálhatóak lesznek Európa egyik legnépszerűbb retro motor márkájának, a Brixtonnak a modelljei is. Mindeközben Fally György sokszoros rc modell autó magyar bajnok tart bemutatót, és segít kedvet csinálni a fiataloknak az rc autó modellezéshez.

A különleges rádió távirányítású versenyautót ki is lehet majd próbálni az ideiglenes felállított modellautó pályán.  

A Kápolnai Lángosfesztivál ideje alatt a Hyundai Hatvan hibrid ès elektromos autòi is megtekinthetők, valamint az érdeklődők az ismert autókereskedés szakembereitől választ kapnak, minden villanyautózással kapcsolatos kérdésükre is. Emellett bemutatkoznak a Can-Am csúcstechnikàs quadjai, a világhírű márka magyar importőrének, a Jet Power Hungary-nek a jóvoltából. 

rc modell

A Kápolnai Lángosfesztiválon jelen lesz Kiss Norbi világ- és többszörös Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző is, aki a településen működő állatvédő civil szervezet, a Macskaárvaház egyik alapítója és kuratóriumi tagja is. 

A június 19-i Kápolnai Lángosfesztivàlon minden program, így Soltész Rezső koncertje is ingyenes lesz, és bárkit nagy szeretettel várnak, az ország bármely pontjáról

– fogalmazott Dr. Berecz Kálmán polgármester. Ehhez teszi hozzá Blahó László a térség polgárőr parancsnoka, hogy jótékonykodásra viszont egész nap lehetőség lesz, hiszen a polgárok által eladásra felajánlott jobbnál jobb könyvek bevétele teljes egészében a helyi polgárőrségé és a Macskaárvaházé lesz. 

 

Szintén különleges látványosságot jelent a Kápolnán működő Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület (MEGÉRTE) régi jármű bemutatója. Szalóki Péter alpolgármester, a civil szervezet egyik alapítója elmondta: több, az országban egyedülálló traktor, autó és motorkerékpár különlegesség lesz látható, sőt, kipróbálható június 19-én Kápolnán a Lángosfesztiválon.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló