2024. április 20., Tivadar

Környék ügye

Nappal portyáznak a vaddisznók Egercsehi kellős közepén, a szülők a gyerekeket féltik – FOTÓK

Kondor András 2019.11.30. 00:00

A helyi iskolánál is rendre megfordulnak, mert egy közeli portánál sokszor a kapu előtt hevernek az ételmaradékok.

 

Az utóbbi időszakban nem ritka látvány, hogy Egercsehiben fényes nappal vaddisznók portyáznak a település kellős közepén. Ezzel a probléma sok más mellett az, hogy az állatok sokszor a helyi iskola környékén is megfordulnak, az alábbi fotó éppen az oktatási intézmény kerítése mellett készült:

 

 

"Bár tudjuk, hogy tisztelnünk kell ezeket az állatokat, és tiszteljük is őket, de a félelelem nagyobb bennünk akkor, amikor azt látjuk, hogy az iskola mellett lézengenek a vaddisznók. Mi van, ha egy gyerek, aki még nem érzékeli ennek a veszélyét, elkezd közeledni az egyikhez?" – meséli lapunknak egy helyi anyuka, aki megjegyezte, nem csak hajnali vagy esti órákban, hanem napközben is rendre találkoznak vaddisznókkal a településen.

 

Portálunknak többen azt mesélték, szerintük egy, a faluban található porta is felelős a vaddisznók rendszeres látogatásáért. Itt korábban számos különleges állatot tartottak az udvaron, és nem egyszer fordult elő, hogy jelentős ételmaradék állt itt halomban. Erre lehettek figyelmesek a vaddisznók, akik szép lassan beszoktak a könnyű táplálék reményében.

 

Ez a korábbi raktárépület közvetlenül az iskola mellett található, ezért nézik különös aggodalommal sokan a helyiek közül a vadak betérését. Íme, az említett terület és mellette egy éppen ott élelmet keresgélő vaddisznó:

 

 

"Volt olyan, amikor csak úgy a kapun kívül hagytak egy nagy halom száraz kenyeret, nem csoda, hogy a falut közvetlenül határoló erdőkből bejönnek erre a vadak" – hangsúlyozza egy helyi férfi, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy már évek óta problémás az említett ingatlan és környezete.

 

Úgy tudjuk, az önkormányzat a közelmúltban felszólította a volt raktár használóit, hogy rendezzék az ingatlan környékét, különben hatósági eljárást kezdeményeznek. De hogy ezt követően mikor szoknak ki a faluból a vaddisznók, az már egy másik kérdés.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló