2021. június 14., Vazul

Környék ügye

#heves megye #időjárás-jelentés #jégeső #veszélyjelzés #zivatarok

Na még ez is! Egész hétvégére riasztást adtak ki Heves megyére zivatarok, jégeső és villámlás miatt

Szabadi Szabolcs 2021.06.05. 11:01

Nem esne rosszul senkinek, ha ez most valahogy mégis másként alakulna.

"Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!" – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján látható veszélyjelzésben, amelyet az ország 16 megyéjére, köztük Hevesre is kiadtak a szombati napot tekintve.

 

szombat

Vasárnapra sem lesz jobb a helyzet, akkorra is riasztás van érvényben, szintén zivatar, jégeső és villámlások miatt.

 

vasárnap

 

A hétvégi előrejelzésében egyébként azt írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy szombaton a déli órákban a nyugati határszél közelében már megjelenhetnek zivatarok, valamint az északkeleti megyékben átvonuló záporokhoz is társulhat kis eséllyel villámtevékenység. Délutántól késő estig a Dunántúlon már máshol is számítani lehet zivatarok kialakulására, de egy adott pontban csak igen kis eséllyel.

 

Késő délutántól az éjféli órákig az ország északkeleti, majd hajnalig már egyre inkább a délnyugati felén alakulhatnak ki zivatarok, de összességében továbbra sem nagy számban.

 

Vasárnap a délnyugati tájakon több helyen is kialakulhat zivatar, de a csapadékzóna a délután során fokozatosan kiszorul az országból. A zivatarokat lokálisan viharos szél (60-70 km/h) és 1-2 cm körüli jégeső, főleg szombaton nyugaton felhőszakadás is kísérheti.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló