2024. július 13., Jenő

Környék ügye

#miskolc #katasztrófavédelem #pince #borsod-abaúj-zemplén megye #halálos baleset

Miskolctapolcai pinceomlás: mindhárom holttestet kiemelték a törmelékek alól

Kovács Dávid 2022.09.01. 17:45

Véget ért a mentés a szerdai pincebaleset helyszínén.

 

Csütörtök délután véget ért a mentés a miskolctapolcai Szent Benedek-hegyi pincesoron, ahol a szerda reggeli órákban beszakadt egy pince, a törmelékek alatt pedig többen életüket vesztették.

 

miskolc-pince-katved
Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság először azt közölte, hogy két holttestet már kiemelték a tűzoltók, és már a harmadik munkás testét is megtalálták, őt azonban még nem sikerült kiemelni a romok alól. (Ezt a közlést vette át az állami hírügynökség, majd annak nyomán több portál is.)

 

A borsodi katasztrófavédelem rövidesen azonban frissítette a közleményét, és jelezte, hogy időközben a harmadik áldozatot is felhozták a törmelék alól. "Csütörtök délután véget ért a bányászok, tűzoltók, rendőrök és mentők közös munkája, amelyre egy három áldozatot követelő pinceomlás miatt volt szükség Miskolcon. A mentésben résztvevő erők folyamatos omlásveszély mellett, rendkívüli esemény  és baleset nélkül végezték a munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával" – írják.

 

Noha a baleset szerda reggel történt, a testek kiemelését csak csütörtök délután tudták megkezdeni a tűzoltók.

A biztonságos munkakörnyezet előkészítését és kialakítását követően – amelyre folyamatosan omladozó mennyezet miatt volt szükség –, csütörtök kora délután lehetővé vált, hogy a bányászok és a tűzoltók megkezdjék a törmelék eltávolítását, ezt követően kezdhették meg a homokkőtömb mozgatását, majd az alatta rekedt testek kiemelését

– írta a katasztrófavédelem egy korábbi közlésében. (Ekkor még arra számítottak, hogy a harmadik holttestet csak később tudják kiszabadítani. "A fokozott omlásveszély miatt elhúzódó beavatkozásra kell számítani" – jelezték a délutáni órákban.)

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, szerdán egy több tonnás sziklatömb szakadt le és temetett maga alá három embert Miskolctapolcán. A férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor a mennyezet beszakadt és maga alá temette őket.

 

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló