2024. július 13., Jenő

Környék ügye

#miskolc #borsod-abaúj-zemplén megye #polgári engedetlenség

Felmentették állásából a miskolci igazgatóhelyettest, mert részt vett a polgári engedetlenségben

Barna Benedek 2022.09.10. 13:05

A Herman Ottó Gimnázium tanárai élőlánccal akarnak tiltakozni.

 

Felmentették állásából Dezsőfi Györgyöt, a Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét azzal az informális indokkal, hogy vezető pozíciója miatt nem vehetett volna részt a polgári engedetlenségben a héten. Az intézmény tanárai közleményt adtak ki, melyben válaszlépéseiket jelentik be: szolidaritási nyilatkozat aláírásával álltak ki kollégájuk mellett, illetve feketeruhás élőlánccal veszik körül az iskola épületének tömbjét – írta meg a minap.hu.

 

 

A miskolci hírportál idézi a közleményt, amely szerint "a tantestület tagjai egy szolidaritási nyilatkozatot írtak alá Dezsőfi György kolléga mellett, melyben követelik a határozat visszavonását. Dezsőfi tanár úr azon túl, hogy tantárgyait (matematika-fizika) magas színvonalon és eredményesen oktatja, fontos és pótolhatatlan feladatokat lát el a gimnázium életében, az iskolavezetésben. Hozzá tartozik többek között az érettségi vizsga megszervezése, a statisztikák, az elektronikus napló, az iskola digitális megújítása – a járvány alatt is az ő munkájának volt köszönhető, hogy hamar és egységes platformok használatával képesek voltunk átállni a távoktatásra."

 

Majd pedig azt írták, a tantestület úgy döntött, szeptember 12-én hétfőn reggel fél 8 és 8 óra között feketeruhás élőlánccal veszi körül az iskola épületének tömbjét,

jelezve ezzel az eljárás, a példastatuálás elfogadhatatlanságát és Dezsőfi György melletti kiállását. Bár a tantestület létszáma kevés ahhoz, hogy a kb. 800 m kerületű tömböt körülfogja, reménykedünk benne, hogy mégis elegen leszünk véleményünk kinyilvánítására, láthatóvá tételére…"

(Indexkép forrása: Herman Ottó Gimnázium, Miskolc / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló