2024. július 13., Jenő

Környék ügye

#rekord #kéktúra

Minden korábbi rekordot megdöntöttek a kéktúrázók 2021-ben

Barna Benedek 2022.01.14. 16:17

A többség a Heves megyét is átszelő Országos Kéktúrába vágott bele.

 

Tavaly minden eddiginél többen, összesen 31.460-an vágtak bele a Kéktúrába – számolt be a Magyar Természetjáró Szövetség közlése nyomán a HVG.

 

Mint írják, éves összehasonlításban negyedével nőtt a túrázók száma, háromnegyedük a Heves megyét is átszelő Országos Kéktúra (OKT) teljesítését tűzte ki célul, az 540 kilométer hosszú Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrát 4337-en kezdték el, míg a 870 km hosszú Alföldi Kéktúrán 2943-an indultak útnak.

 

Az útvonalat sikeresen teljesítők száma is megdöntött minden eddigi rekordot: a három kéktúrán összesen 992-en gyalogoltak végig. Közülük az 1170 kilométer hosszú OKT-t éves összehasonlításban tavaly 50 százalékkal többen, vagyis 584-en teljesítették. A leggyorsabb túrázó 31 nap alatt járta be az utat, míg volt, aki 43 éve bélyegezte az első lenyomatot az igazolófüzetébe.

kéktúra - fotó - Kéktúra hivatalos fb
Kép forrása: Kéktúra / Facebook

 

A többi túraútvonal népszerűsége is nőtt: a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrát összesen 250-en teljesítették, az Alföldi Kéktúrán 158-an értek végig. Olyan túrázó is akadt, aki egy év alatt 2580 km-t gyalogolt, és mindhárom kéktúrát teljesítette.

 

Aki szeretné teljesíteni Kéktúrát, a hivatalos honlapján olvashat további részletekről, többek között a pecsételőhelyekről.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló