2021. október 26., Dömötör

Környék ügye

#gyöngyös #mátra #medve

Medve járja Gyöngyös határát, lábnyomokat találtak – FOTÓK

2021.01.30. 14:42

Birtokba veszik a Mátrát.

Vélhetően medvenyomra bukkantak a Pipis-hegyen. A térségben 2020 nyarán is észleltek hasonló lábnyomokat, akkor be is bizonyosodott, hogy barnamedve járta a Mátrát - írta a Kékes Online.

 

A hírportál szerint január 30-án, szombaton kora délután a Maxi Rádió tette közzé közösségi oldalán azokat a fotókat, melyeken jól kivehető a lábnyom. A képeket egy mátrafüredi lakos készítette. Íme:

medve gyöngyös2

medve gyöngyös1

A Kékes Online tavaly nyáron írta meg, hogy két túrázó a sárga sáv jelzésen hagyta el Mátrafüredet a Múzsla-kilátó irányába július 29-én. Egy aznapi, közösségi oldalon írt beszámolójuk szerint a település közelében a turistaúton, tőlük alig 20 méterre termett előttük egy medve. Napokkal később a bizonyítékot is megtalálták a szakemberek, és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) munkatársa, Gombkötő Péter kérdésünkre hivatalosan is megerősítette: medve járja a Mátrát.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló