2023. október 1., Malvin

Környék ügye

#mátraszentistván #mentés #gyakorlat #sípark

Léceken érkező segítség – Síelők mentését próbálták el a Mátrában (FOTÓK)

Barna Benedek 2021.12.29. 15:06

A síparkban gyakorlatoztak az önkéntes mentők.

 

Sípályán történt balesetekkel kapcsolatos mentést gyakoroltak kedden, a mátraszentistváni síparkban a Heves megyei Kékes Kutató Mentő Alapítvány szervezésében. Az elképzelt szituáció szerint a sípályán négyen összeütköztek, a sérültek között volt aki törést szenvedett, eszméltét vesztette vagy az eséstől a gerince sérült – számolt be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

00-

A mentőszervezet tagjai folyamatosan felügyelik a sípark biztonságát, szinte minden tagjuk kiváló síelő. A gyakorlat során két tagjuk síléceken siklott a balesetet szenvedett sportolókhoz, az alapvető egészségügyi ellátást követően egy speciális, a síparkban megsérült emberek szállítására tervezett, a havon csúsztatható mentőeszközzel szállították el őket az egészségügyi ellátó egységhez. Az egészségügyi dolgozók és mentést végrehajtó önkéntesek folyamatos rádiókapcsolatban voltak a beavatkozáskor.

01-

Ez a gyakorlat is hozzájárult ahhoz, hogy az esetlegesen előforduló káreseményeket, baleseteket az önkéntesek hatékonyan kezeljék, valamint ahhoz, hogy sípályát üzemeltetői személyzet láthassa a szakszerű és gyors mentés mozzanatait és az ahhoz használt felszereléseket – összegzett a katasztrófavédelem.

 

A gyakorlatról készült tovább fotók az alábbi galériában lapozgathatók. Emellett közzétettek egy videót is, amely EZEN A LINKEN megtekinthető.

#GALLERY_159# 

(Fotók: Szamosi Attila tűzoltó főhadnagy) 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló