2024. július 14., Örs Stella

Környék ügye

#mátra #mátraháza #közlekedésbiztonság

Kivetítőn játszott videókkal igyekeznek javítani a közlekedés biztonságán a Mátrában – FOTÓK

Barna Benedek 2021.12.21. 16:36

A LED fal egész évben működni fog, és mindig az évszakra jellemző közlekedési veszélyekre hívja majd fel a figyelmet.

 

Heves megyében a Mátrát átszelő 24-es főút rendkívül népszerű az ide látogató turisták körében, és sok baleset történik ezen az útvonalon. A rendőrség beszámolója szerint

idén október végéig 30 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az említett főút lakott területen kívüli szakaszán. Ebből 9 eset Gyöngyös és a Galyatetői elágazó közötti szakaszon, míg 21 eset a Galyatetői elágazó és Eger között fordult elő.

A 30 balesetből 2 halálos kimenetelű volt, 9 eset súlyos, 19 eset pedig könnyű sérüléssel végződött. A fenti balesetek során 42 fő szenvedett sérülést, melyből 2 fő halálos, 11 fő 8 napon túl gyógyuló, 29 fő pedig 8 napon belül gyógyuló sérüléseket.

 

Tekintettel arra, hogy az út vonalvezetése igen kanyargós,

ezen az útszakaszon jellemzően a sebesség hibás megválasztása miatt történt baleset.

A legtöbb közlekedési balesetet a motorkerékpárosok okozták, őket követik a személygépkocsi-vezetők, illetve egy alkalommal a gyalogos volt a hibás. Érdekesség, hogy a motoros balesetek 94 százaléka a Galyatetői elágazó és Eger közötti útszakaszon történt.

 

A mátrai szakasz közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága most egy 270x140 centis nagyságú LED falat telepített a Mátraházán, a Toboz téren található parkoló egyik pavilonjának tetőszerkezetére.

DSC_9020

A kivetítő kihelyezése kapcsán tartott tájékoztatót kedden délelőtt Meggyesfalvi Tamás rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a helyszínen.

DSC_9013

Az alezredes elmondta:

egész évben az évszaknak megfelelő, az adott évszakra jellemző közlekedésbiztonsági problémákat bemutató videospotok fognak megjelenni annak érdekében, hogy a parkolóban megálló, megpihenő motorosok, illetve egyéb járművezetők, közlekedők figyelmét felhívják az aktuális problémákra.

(Fotók: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló