2024. május 23., Dezső

Környék ügye

#románia #magyar-ukrán határ #orosz-ukrán konfliktus

Már több mint 62 ezer menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra

Székely Zoárd 2022.02.27. 10:49

A rendőrök senkit nem fordítanak vissza a határon.

Több mint 62 ezren léptek be csütörtöktől szombat éjfélig a magyar-ukrán határon Magyarországra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség oldalán.

Az összesítés szerint a két ország közös határszakaszán csütörtökön 19 978-an, pénteken 19 618-an, szombaton pedig 23 140-en érkeztek az országba.

A kilépők számában is emelkedést tapasztaltak, csütörtökön 5452-en, pénteken 5744-en, szombaton 7810-en távoztak valamelyik határátkelőhelyen át Ukrajnába.

 

A megyei rendőr-főkapitányság azt is közölte, hogy a rendőrség teljes kapacitással üzemelteti mind az öt Ukrajnával közös közúti határátkelőhelyet és biztosítja az onnan Magyarországra érkezők folyamatos belépését.

 

A rendőrök nem fordítanak vissza a határon senkit. Azokat, akik menetrendi vagy anyagi okokból, családi, rokoni, baráti segítség híján nem tudnak a határátkelőhelyekről tovább indulni, menedékhelyekre kísérik, ahol biztosítják az ellátásukat.

 

 

Címlapfotó: police.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló