2024. április 20., Tivadar

Környék ügye

#zöldfül #farkas #álhír #április1

Letelepedési engedélyt kértek a „svájci” farkasnak

Csarnó Ákos 2023.04.01. 12:50

Mi CSOK-ot is adnánk neki!

 

A hatályos jogszabályok szerint vissza kellene „toloncolni” a hozzánk tévedt farkast a születési helyére, de mivel családot szeretne alapítani, ez mindent felülír – adta hírül a turistamagazin.hu.

 

Mi is beszámoltunk arról, hogy Svájcból hazánkba illetve Hevesbe is ellátogatott egy svájci illetőségű farkas. Ez a példány egy éjjel alatt a Kelet-cserháti Tájvédelmi Körzet központi tömbjéig jutott, a Tepke-hegy erdeiben pihent, majd északnyugat felé vette az irányt, és március 22-én a Barna-patak völgyében követni kezdte a helyi farkascsalád csapását.

 

fotó, illusztráció: pixabay

 

A terepen észlelt nyomokból kiolvasható, hogy megállt az ott élő farkasok által hagyott szagjelzéseknél, majd kapcsoltba lépett a falkával.

Kameracsapdák igazolták, hogy a hozzánk kóborolt egyed szorosabb viszonyt alakított ki egy nálunk élő nőstény farkassal, ami fontos lehet az itteni állomány vérfrissítése miatt – mondta a lap megkeresésésére Lupusz Andor, a helyileg illetékes vadügyi gyámtiszt. Az előírások alapján már rég kitoloncolták volna a Svájcból érkezett farkast, ám a családalapítási szándék mindent felülír, ezért állandó letelepedési engedélyt igényeltek neki.

„A kérelem jelenleg döntési fázisban van, de szinte biztos, hogy minden rendben lesz, ráadásul plusz pontokat jelent az elbírálásnál, hogy nálunk csak egereket, pockokat és elhullott állatokat fogyasztott a svájci farkas, tehát nem tett kárt a vadállományban” – tette hozzá Lupusz.

 

Óvatosan, április 1-je van!

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló