2023. június 9., Félix

Környék ügye

#borsod-abaúj-zemplén megye #leomlott támfal #lillafüred

Leszakadt a lillafüredi függőkert támfala

Kovács Dávid 2022.03.18. 08:33

A közel százéves fal nem bírta tovább a terhelést.

Nem bírta tovább a terhelést, ezért a lillafüredi Palotaszálló alatt húzódó, teraszos függőkert fősétányára szakadt egy hatalmas támfalszakasz csütörtökön, közölte aznap délután a Lillafüred Online Facebook-oldala.

 

A bejegyzésből kiderül: pár évvel ezelőtt ugyan nagy fejlesztés történt a függőkertben, de a falak nagyrésze már közel száz éves. A katasztrófavédelem az omlás helyszínét elkerítette, a helyreállításra később kerülhet sor.

 

Leszakadt egy hatalmas támfal szakasz a Lillafüredi függőkerten⚠️🧱🚧 Nem bírta tovább a terhelést, és a függőkert...

Közzétette: Lillafüred Online – 2022. március 17., csütörtök

 

A katasztrófavédelem emberei kivonultak a helyszínre, elkerítették a problémás helyszínt, majd a még laza köveket leverték, hogy az esetleges további omlást megakadályozzák – közölte a Borod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Észak-Magyarországgal.

 

A BAZ megyei katasztrófavédelem szóvivője hozzátette: az omlás következtében személyi sérülés nem történt, a további helyreállítási munkálatok a Városgazda Nonprofit Kft. feladatai lesznek.

 

A függőkert 2012 és 2014 között újult meg a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése projekt részeként. A kertet eredetileg a Palotaszálló grandiózus építési munkálatai alatt alakították ki még 1920-as, 1930-as évek fordulóján páratlan kertészeti és tájépítészeti örökséget létrehozva – írja a Hello Miskolc oldala a teraszos függőkertről.

 

 

(Indexkép: Lillafüred Online Facebook-oldal)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló