2021. október 27., Szabina

Környék ügye

#koronavírus #védőoltás #moderna #heves megye

Húsz háziorvosi praxisban olthatták az időseket csütörtökön Heves megyében – VIDEÓ

2021.02.04. 18:10

Eddig közel ezer nyugdíjas kaphatta meg a koronavírus elleni vakcinát.

Ahogy azt portálunk is megírta, kedden Moderna-vakcinaszállítmány érkezett Egerbe, a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztályára, valamint a Pfizer-BioNTech-oltóanyagból is jött újabb adag.

 

A Moderna-oltásokat a kormányhivatal juttatta el szerdán a kijelölt Heves megyei praxisokba, hogy a háziorvosok beolthassák az előzetesen regisztrált, legidősebb pácienseiket. A Heol cikke szerint a három kórházi oltóponton, Egerben, Hatvanban és Gyöngyösön Pfizer vakcinával oltanak.

 

Dr. Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott az M1 Híradójának nyilatkozva arról beszélt: több mint 1100 személy oltására nyílt lehetőség.

 

A TV Eger riportjában elhangzott: Heves megyébe 20 ampulla érkezett, így összesen 20 praxis kaphatott. Egy-egy ampullából tíz embert tudtak beoltani, ezen felül a háziorvosok 6 beteget küldhettek oltópontra.

 

A tévé által megszólaltatott idősek közül volt, aki azt mondta, a kora miatt természetesnek tartja, hogy kérte az oltást, annak érdekében, hogy ne kapja el a vírust. Más arra hivatkozott, hogy ebben a bizonytalan helyzetben jobban érzi magát, ha be van oltva. Egy idős asszony pedig azt említette meg indokként, hogy találkozni szeretne a gyerekeivel, akik eddig nem mertek eljönni hozzá.

 

Dr. Darvai László ostorosi háziorvos azt mondta: úgy látja, hogy magas az oltási hajlandóság, és folyamatosan érdeklődnek a páciensek arról, mikor lesz lehetősége másoknak is az oltás bedására. Heves megyében eddig közel idős kaphatta meg a vakcinát.

 

További részletek a tévé riportjában:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló