2021. november 29., Taksony

Környék ügye

#erőszak #család #kékfény #riasztó

Két kisgyermekét és volt párját tartotta rettegésben egy férfi Verpeléten

Nagy Donát 2021.10.20. 10:13

A nőt meg is ütötte, aki még aznap a rendőrségre sietett segítségért.

Egy 30 éves nő idén augusztusban személyesen tett bejelentést az Egri Rendőrkapitányságon arról, hogy élettársa rendszeresen szidalmazza és fenyegeti a verpeléti lakásukban, ahol két közös kiskorú gyermekükkel élnek együtt, írja az ügyészség.

 

A sértett egy éjszakai órán reszketve és sírva panaszolta el a rendőröknek, hogy a férfi a gyermekek szeme láttára aznap már meg is ütötte őt, aminek következtében látlelettel igazolt zúzódásokat szenvedett.

A bejelentés nyomán a rendőrség már a kora hajnali órákban ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el a sértett kérésére, mely alapján a bántalmazó élettárs 72 órára köteles volt távoltartani magát a bántalmazott nőtől és közös gyermekeiktől.

Ez idő alatt a bíróságon nemperes eljárás indult, melyben az Egri Járási Ügyészséget képviselő ügyész fellépett. A bejelentés másnapján megtartott tárgyalás eredményeként a bíróság – ügyészi indítványra – immár 30 napra elrendelte a megelőző távoltartást mind a kérelmező, mind a közös kiskorú gyermekek vonatkozásában, mivel megállapítható volt, hogy a kérelmezett által a közös lakóhelyen tanúsított, részben erőszakos magatartások közvetlenül veszélyeztették az anya és a két kisiskolás testi és lelki egészségét.


A jegyző a napokban tájékoztatta az ügyészséget arról, hogy a családvédelmi szolgálat esetmenedzsere – személyes beszélgetést követően – intézkedett az alapellátású családgondozás megindítása felől.

 

A főügyészség a jelzőrendszer keretében már ezt megelőzően hatósági eljárást kezdeményezett az illetékes gyámhatóságnál, ahol ennek eredményeként közigazgatási eljárás folyik a gyermekek védelembe vétele iránt.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló