2021. július 31., Oszkár

Környék ügye

#szemét #kékestető #mátra #műanyag

Eldobált műanyag szánkók a hóban: így néz ki a Kékestető egy hétvégi roham után (VIDEÓ)

2021.01.19. 11:44

Zsákszámra gyűlik a szemét.

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy az utóbbi időben hétvégénként özönlenek a kirándulók a Kékestetőre. Ez egyrészt a közlekedésben okoz problémát, mert nehezen bírnak a Mátrában a megnövekedett forgalommal. Másrészt - ahogy az RTL Klub híradójának riportjából kiderül - azzal is együtt jár, hogy egy-egy hétvégi rohamot követően elborítja a műanyaghulladék a Kékestetőt.

 

Banka Zsolt, a Kékestető Nonprofit Kft. megbízott pályüzemeltetőjea híradónak nyilatkozva elmondta: minden hétvégén több zsák szemetet gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után. Főleg összetört műanyag szánkókat hagynak ott.

Azt látjuk, hogy amikor eltört, akkor az pont ott marad, ahol sajnos balesetet szenvedett ez az eszköz. Nagyon-nagyon sokat szedünk össze, tehát azt kell mondanom, hogy köbméterszámra szedjük össze ezeket a műanyagdarabokat

- fogalmazott.

 

A pálya üzemeltetői azt kérik a hegyen kirándulóktól, hogy a szemetet kontérekbe, vagy legalább azok mellé tegyék.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló